C More -kanavilta tulee elokuvien ja sarjojen lisäksi aina silloin tällöin dokumentti ja pari, jotka ovat aina kyseisen lajin tuotannon aatelia. Ihan jokaista en sentään katso, mutta jos aihe vähänkin kiinnostaa, otan aina kyseiset dokumentit talteen, sillä ne ovat yleensä todellakin katsomisen arvoisia.

Ja niin oli myös tässä tapauksessa. Pitkänä esitetty, mutta kaksi-osaiseksi suunniteltu dokumentti Winston Churchillin urasta keskittyi nimenomaan toisen maailman sodan aikaan. Tähän viittaa myös nimikin, sillä "walking with destiny" on lainattu Churchillin omista päiväkirjoista juuri sodan alusta. Pakostakin dokumentti koskettaa ajan historiaa ja politiikkaa muutenkin, mutta pääpaino on ja pysyy Churchillin urassa ja toimissa sekä kohtaamissa haasteissa.

Vaikka dokumentin keskivälissä olikin kohta, jossa Churchill tuntui unohtuvan joksikin aikaa, kokonaisuudessaan kyseessä on erinomaisesti tehty ja kiinnostava dokumentti, joka sai miettimään, että josko sittenkin hyppäisin lukulistalla parin jutun yli ja nappaisin käteen sen Churchillin elämänkerran, joka odottaa vielä vuoroaan... ;)

IMDb:ssä

Tuottajan sivuilla