Suomeksi Joanin salaisuus. Minua harmitti suuresti, kun minulta jäi alunperin tämä sarja katsomatta, joten olin iloinen, että se alkoi uusintoina. Ajatus tavallisesta teinitytöstä, joka saa enemmän tai vähemmän kryptisiä viestejä ja tehtäviä jumalalta, joka vain ilmestyy aika ajoin hänen eteensä milloin missäkin muodossa kutkutti mielikuvitustani ja niiden muutamien hajanaisten jaksojen perusteella, jotka olen nähnyt, samaa voi sanoa myös sarjan kirjoittajista. Lisäksi Joan ja hänen perheensä ovat mukavia hahmoja. Sarja on loppujen lopuksi aika kevyt 'feel good'- perhesarja, mutta saahan sellaisiakin silloin tällöin katsoa, jos huvittaa.

Sivut sarjasta

Ajattelemisen aihetta

Voisi olettaa, että sarja saisi minut ajattelemaan jumalaa ja hänen olemustaan, mutta itseasiassa eniten se sai minut miettimään sitä, kuinka pienet asiat voivat saada isoja vaikutuksia, jos osuvat oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Kuinka jokainen voi vaikuttaa omaan ja muiden elämään joka päivä, joko parantaen tai pahentaen. Esim. Olin aikaisemmin viikolla sattumalta kaupungilla ja mielijohteesta ostin auringonkukan ja vein sen isoäidilleni. Pari euroa ja pari tuntia aikaa, mutta se paransi molempien päivää. Eilen taas mieheni oli päivällä nähnyt sen vaivan, että oli tiskannut astiat, mikä ilahdutti minun iltaani. Pieni juttuja, joilla on iso vaikutus siihen, millainen olo oli päivän päätteeksi. Myös vieraita voi auttaa samalla periaatteella, itse esim. käyn säännöllisesti luovuttamassa verta. Vaivaa ei tarvitse nähdä paljon, mutta pari epäitsekästä ajatusta ja tekoa päivittäin kasvaa isoksi määräksi hyvää ihmisiän aikana.

Nykyään on liian helppo elää eristyksissä muista ihmisistä ja muusta maailmasta, mutta loppujen lopuksi kyseessä on illuusio. Me emme oikeasti ole eristyksissä ja se mitä teemme vaikuttaa myös muiden elämään, halusimme tai ei.