Eli suomalaisittain paljastavammin Pahuuden tytär. Näin ekan jakson katsottuani voin vain sanoa, että toivottavasti sarja paranee jatkossa, sillä alku ei ainakaan erityisemmin minua inspiroinut. Kauhuleffakliseitä ja varsin latteita hahmoja. Ainakin vauhtiin päästiin nopeasti, kun yksi ihminen kuoli jo, mutta muuten juoni oli aivan liian ennalta arvattavissa ollakseen edes hitusen kiinnostava. Annan sarjalle sen verran mahkuja, että katson vielä ensi viikon jakson, mutta jos se ei vaikuta kiinnostavammalta, taitaapi tämä sarja antaa nauhoituspaikkansa kiinnostavammalle katsottavalle.

Ajattelemisen aihetta

Huonokin sarja pystyy herättämään ajatuksia. Lähinnä siitä, miten samasta ideasta olisi saanut hyvän sarjan. Ensinnäkin, sarjan juju olisi kannattanut pitää salassa. Missä hauskuus on, kun sarjan suomenkielinen nimi paljastaa heti alkuunsa mistä on kyse ja olisi sen arvannut muutenkin, kun käsikirjoitus suorastaan huutaa sitä. Ei, ei ei! Mysteeri on paljon kiehtovampi kuin valmiiksi pureskeltu pakkopulla.

Toisekseen, jos kerran kyse on siitä, että meissä kaikissa on sekä hyvää että pahaa, miksi hahmot on kirjoitettu niin yksinolkaisesti ja kliseisesti? Tässä on kiiltokuvapoika=hyvä, sen tyttökaveria vikittelevä "paras kaveri"=paha, jne. jne. On paljon kiinnostavampaa, kun tavalliset ihmiset, jotka ovat suurimman osan aikaa hyviä ja välillä pahoja, alkavatkin olla suurimman osan aikaa pahoja ja välillä hyviä ja ne muutamat, joihin homma ei tehoa, katsovat huuli pyöreänä vierestä.

Lisäksi ekassa jaksossa oli aivan liian kiire. Ei vielä saisi näkyä näin selkeitä voimia vaan vasta ekoja viittauksia ja pikkuvinkkejä siihen suuntaan. Kliseitähän nekin olisivat, mutta kiinnostavampia sellaisia.

Eli jotain tuon tapaista. Mutta katsotaan nyt miten se lähtee vetämään, jos se lähtee vetämään. Ja jos ei, no enpä usko, että minulla aika tylsäksi käy. ;)

Lisäys 15.9.2005

Muutakin katsottavaa on niin, että tämä jää nyt sitten pois seurauslistalta. Pakko valita ja tämä ei kiinnosta niin paljoa. Jos olisi tylsempi sarjasyksy, saattaisin aikani kuluksi katsoa tätäkin, mutta puuhaa on niin, että vähempikin riittäisi, joten olkoot.