Pah, ollut niin kiire, etten ole edes ehtinyt tästä kirjoittaa, vaikka sarjan eka jakso tuli jo tiistaina. Tosin, olen kaikesta huolimatta ehtinyt katsoa sen kahdesti. :)

Eli nelosen tiistai-illan uutuus iski ja kovaa. Carnivále sijoittuu USA:n keskilänteen 1930-luvulle. Silloin ei niillä main mennyt hyvin, kun kuivuus kiusasi ja talous takkuili. Työttömiä oli pilvin pimein ja ihmiset elivät köyhyydessä. Sarja päähahmo, Ben Hawkins, on yksi näistä raukoista. Pankki ajaa hänet maatilaltaan heti äidin kuoltua ja hän päätyy kiertävän karnivaalin matkaan.

Pelkästään siinä olisi jo ollut ihan kiinnostavan sarjan alkeet, mutta sarjan jännitystä on lisätty sekoittamalla mukaan hyvän ja pahan taistelu. Eli miksi Ben vaikuttaa olevan enemmän kuin päälle näkyy? Ja kuka on Californialainen pappi, joka saa taivaallisia näkyjä tämän tästä? Ja mitä se kaikki tarkoittaa? Jossei muuta, niin ainakin minun uteliaisuuteni heräsi. Nyt täytyy vain toivoa, että sarjan jatko on yhtä kiinnostava kuin alku.

Sarjan viralliset sivut

Ajattelemisen aihetta

No, toistaiseksi sarja ei itse asiassa ole antanut niin ajattelemisen aihetta, mutta eiköhän se siitä. Yhtenä yleismaailmaisena aiheena on tietenkin suvaitsevaisuus ja sen puute. Ympäriinsä vaeltavaa karvinaaliväkeä kohdellaan kuten Cherin kappaleessa Gypsies, Tramps and Thieves konsanaan. Silti nimenomaan karnivaaliväki ottaa orvoksi jääneen ja kodittoman nuoren miehen huostaansa sen enempää kyselemättä.

Little girl: My grammy says you're all marked.
Ben Hawkins: They ain't marked. They just people.

Voiko sitä sen selkeämmin sanoa?