Yleensä sarjan aloittaminen kakkososasta ei ole paras mahdollinen idea, mutta onneksi tämä on shojota eli tyttöjen sarjakuvaa, joten juoni etenee varsin hitaasti. Lisäksi mukana on aika kattava 'tapahtui tähän mennessä', joten pääsin kaikesta huolimatta tarinaan mukaan varsin mukavasti.

Sarja kertoo Setsuna Mudosta, tokyolaisesta teinistä, joka saa tietää olevansa Alexiel-nimisen enkelin inkarnaatio. Pian sekä helvetin että taivaan voimat alkavat pyöriä Setsunan ympärillä, mikä nyt ei ainakaan tee hänen elämästään helpompaa.

Angel Sanctuary samoin kuin sarjasta tehty anime päätyvät samantein hankintalistalleni. Tarina on todella hyvä ja mukaansa tempaava. Ainakin jos tykkää shojosta, jossa ihmissuhteet ovat tarinan pääasia, lähestulkoon jokaisella on jokin ongelma tai kielletty rakkaus ja päähenkilö päätyy kyyneliin lähestulkoon joka välissä. Shojo on lähestulkoon yhtä melodramaattista kuin länsimaiset saippuaoopperat, mutta toisin kuin jälkimmäiset, shojo on myös mielestäni hauskaa luettavaa.

Sivut sarjasta

Ajatuksia

Tässä sarjassa vedetään todella kristinuskon mutkia suoriksi, mutta toisaalta, pitää muistaa, että se onkin ollut vain lähtökohta tarinalle. Kirjoittaja on ottanut mukaan ne asiat, jotka sopivat tarinaan ja sillä sipuli. Kun ottaa huomioon kuinka usein länsimaisissa tarinoissa on tehty samaa eri itämaisten kulttuurien, uskontojen ja kansojen suhteen, on sekä oikein että jännittävää nähdä jonkun tekevän saman yhdelle länsimaisen kulttuurin tukipylväistä. On myös kiinnostavaa nähdä mitä tapahtuu, kun joku, joka oikeasti ei tiedä mistä kristinuskossa on kysymys, käsittelee aihetta. Sitä on niin tottunut siihen, että nekin jotka eivät uskontoa harrasta, tietävät kuitenkin mistä kristinuskossa on kysymys, että ajatus ihmisestä, joka oikeasti ei tunne aihetta, on hyvin outo. Tulipahan todistettua, että maailmassa on muutakin, kuin länsimaat, ja meidän pitäisi oikeasti muistaa se.