Itse asiassa tämä nettisarjakuva on minulle vanha tuttu, mutta jossain välissä se jäi lukulistalta ja nyt olen palannut sen pariin. Ja lukenut sen archivea läpi. :) Sarja alkaa strippimäisenä, mutta siihen kehittyy ajan myötä mukavasti juonta ja jatkumoa. Myös hahmot kehittyvät ja syvenevät koko ajan, mikä on erittäin mukavaa. Ja koska vanhoja sarjoja löytyy aina viime vuosituhannen puolelta asti, pääsee archivea lukemalla myös katsomaan kuinka Maritzan piirroskyky paranee sarjan edetessä.

Perusoletus sarjassa on, että kolmikko yliopisto-opiskelijoita päätyvät samaan huoneeseen kohtalon oikusta. Alussa he luonnollisesti vihaavat toisiaan, mutta ajan myötä heistä tulee ystäviä, vaikka se ei päälle päin näkyisikään. Sekaan heitetään vielä tasapuolisuuden vuoksi myös naapurihuoneen tyttökolmikko. Erityisen rauhallista elämä ei sankareille ole, sillä mukaan mahtuu niin saatana kuin saastuneessa vedessä uimisen aiheuttamat mutaatiotkin. Noin ensi hätään. :) Sarja onkin sopivassa suhteessa hauska ja juonellinen.

College Roomies from Hell

Selityksiä

Koska tämä on ensimmäinen webcomic eli nettisarjakuva, jonka olen arvostellut, sananen niistä niille, jotka eivät ole sellaisiin tutustuneet.

Nettisarjakuva on pelkästään netissä päivittyvä sarjakuva, jota yleensä piirtää ja kirjoittaa yksi ihminen. Suurin osa artisteista on puhtaasti harrastusmielessä liikkeellä ja mahdolliset PayPalin tai oheismateriaalin kautta syntyvät tulot menevät yleensä puhtaasti ylläpitokulujen kattamiseen. Poikkeuksia tästä tietenkin on, esimerkiksi Fred Gallaherin MegaTokyo, joka on ollut varsin menestyksekäs.

Nettisarjakuvia löytyy pilvin pimein ja seassa on monta todella hyvää sellaista. Itse seuraan aktiivisesti useampaa kymmentä ja aina välillä vietän jonkusen tunnin etsimässä uusia tuttavuuksia. Sitä mukaan kun sellaisia löytyy, arvostelen niitä täällä. Ehkä jossain välissä, kun aikaa on ja jos muutakaan tekemistä ei löydy, saatan myös arvostella sellaisia mielisarjakuviani, joita olen seurannut jo vuosia. Toistaiseksi tosin arvosteltavaa on riittänyt ilmankin. :)