Marvel comicsin ja DC Comicsin luomat supersankariuniversumit ovat varsin vaikeita pitää kasassa parhaimmillaankin. Kun nämä kaksi päättävät lyöttäytyä yhteen ja luoda amalgam-universumin, jonka sankarit ovat yhdistelmiä Marvelin ja DC:n vanhoista hahmoista... No, sanotaan niin päin, että näitä tarinoita ei kannata lukea, ellei ole sekä Marvelin että DC:n pitkäaikainen fani, sillä muuten niistä ei saa juuri mitään irti.

Mutta sellaisille kuin minä, jotka ovat lukeneet Marvelin ja DC:n tuotantoa vuosikaupalla, tarinat ovat hauskaa leikittelyä tuttujen hahmojen ulkonäöllä, historialla ja luonteella. Kun mukaan heitetään kunnon kirjoittajia kuten Kurt Busiek ja mahtavia artisteja kuten John Romita Jr. puhumattakaan esim Christie Scheelen väritystyöstä, lopputulos on vähintäänkin mukavaa luettavaa.

Tietoa Amalgamista

Ajatuksia

Supersankarit ovat jälleen muodissa, kun Hämäri on kolmannessa leffassa, Batman sai uuden alun ja ensi vuoden hitti/floppi on Supermanin uusinta elokuvakankaalla. Vaikka toisaalta olenkin iloinen, että minulle niin rakkaat sarjakuvat ovat saaneet enemmän suosiota, minua myös harmittaa jossain määrin se, että monet eivät jaksa tutustua alkuperäisiin vaan luulevat, että kaikki alkoi leffoista. Onneksi DVD:n ekstrat sisältävät aina paljon mainintoja ja esimerkkejä myös sarjakuvien alkuperistä, joten sitä kautta pääsee mukaan myös näiden hahmojen alkuperäiseen esitysmuotoon.

Tilanne on vähän sama kuin siinä, että harva tietokonepelien ystävä tietää, että vanha kunnon Civilisation oli ensin lautapeli ja vasta sitten tietokonepeli, jonka pohjalta tehtiin pari vuotta sitten uusi lautapeli. ;)