Strain kertoo Mayosta, Malasiassa asuvasta palkkamurhaajasta, joka tappaa kenet tahansa vain viidestä dollarista. Hänen elämänsä muuttuu, kun hänen menneisyytensä yllättäen palaa kummittelemaan...

Buronson on erittäin hyvä kertomaan tällaisia väkivaltaisia tarinoita, joissa puolet tarinasta on vain tekosyy tappelulle ja toinen puoli onkin sitten yllättävän hyvin kirjoitettua juonikehittelyä. Buronson on myös hyvä keksimään todella kieroja pahiksia, joiden aivoituksia ei lukija millään pysty seuraamaan tai ennustamaan, mikä lisää oman jännityksensä sarjaan. Sarja on sen verran pitkäjänteinen, että pelkästään ensimmäisestä kirjasta ei vielä saa paljoa irti, vaan sitä kannattaa lukea kerralla ainakin pari kirjaa, jotta pääsee kunnolla vauhtiin.

Ikegami puolestaan on erittäin taitava piirtäjä, jonka vahvuus on hyvin elävän näköiset ihmishahmot. Hänen piirroksensa ovat melkein muotokuvia ja niitä on ilo katsella. Hänen heikkoutensa on piirrosten staattisuus. Niistä puuttuu liikkeen tuntu jopa silloin, kun hän on piirtänyt täysin anatomisesti korrektin juoksijan tms. Outoa kyllä tässä mangassa näkyy myös joukko piirroksia hevosista, jotka ovat hyvinkin elävän ja liikkuvan näköisiä. Toivoisin samaa eloa myös ihmishahmoihin. Muuten Ikegami onkin yksi mieliartisteistani, jonka piirrostyyli tuo aina oman lisänsä mihin tahansa mangaan.

Mangan esittely netissä

Sivut Ikegamista

Ajatuksia

Yksi kirjan teemoista liikkuu perheen ympärillä. Tarinan hahmojen perhesuhteet ovat vähintäänkin outoja, mutta se ei muuta sitä, että ne ovat todella tärkeitä. Perhe on ensimmäinen kosketus, jonka saamme ympäröivään yhteiskuntaan, joten ei ole ihme, että se on hyvin tärkeä tekijä siinä, millaisia ihmisiä meistä tulee. Itse yllätyn monasti siitä, kuinka paljon itse olen samanlainen kuin perheenjäseneni, niin hyvässä kuin pahassa. Toisaalta voin käyttää heitä ikään kuin peilinä, jonka avulla pystyn paremmin näkemään ne piirteet itsessäni, joita haluaisin muuttaa.