Inherit the Earth on itseasiassa peli, jossa eletään aikaa ihmisten jälkeen. Ihmiset ovat enää pelkkä legendaarinen muisto, jotka ovat jättäneet jälkeensä ison kasan enemmän tai vähemmän mystisiä esineitä. Maailmaa hallitsevat puhuvat ja pystyssä kävelevät eläimet (kuinka paljon tämä kehitys on ihmisten aikaan saannosta ei ole minulle selvinnyt...). Pelissä Rif-kettu kumppaneineen etsii varastettua Orb of Stormsia, joka on yksi ihmisten jälkeensä jättämistä esineistä.

Sarjakuva alkaa pelin tarinan jälkeen ja tarina on eri eli siinä mielessä ei ole pakko pelata peliä, jotta pysyy mukana. Sen sijaan sarjakuvassa kylläkin viitataan usein hahmohistoriaan ja tapahtumiin pelistä, joten paremmin se aukeaisi kyllä, jos peli on tuttu. Silti, kyllä siinä mukana pysyy ilmankin.

Piirrokset ovat keskitasoa ja toimivia. Tarina on vielä aika aluillaan, joten en vielä mene varmuudella sanomaan onko se hyvä vai ei. Alku on ehkä hiukan vaisu, mutta siihen voi vaikuttaa myös se, että lukijalta oletetaan hahmojen tuntemista etukäteen. Ajattelin seurata tätä jonkin aikaa ja päättää sitten jaksanko vai enkö.

Inherit the Earth

Ajatuksia

Ajatus puhuvista ihmismäisistä eläimistä on tuttu jo lastenkirjoista. Minua on aina kiehtonut se, että tällaiset eläimet kuvataan aina liiankin ihmismäisinä. Voisi olettaa, että jos eläimet olisivat yhtä älykkäitä kuin ihmiset ja osaisivat puhua, ne ajattelisivat siitä huolimatta aivan eri tavalla. Pelkästään erot elämäntavoissa aiheuttaisivat paljon kulttuuri- ja ajattelutapaeroja. Toisaalta on pakko myöntää, että enpä osaa sanoa millaisia ne sitten oikeasti olisivat... Mahtaisi olla vänkää tavata sellainen ja jutella. :)