... eli tuttavallisemmin Saikano. Chise on koulutyttö, josta (jostain syystä) tehdään maailman mahtavin ase. Kuullostaa tutulta, alkuasetelma on vanha juttu anime-maailmassa ja sen perusteella odotettavissa olisi taistelukohtauksia ja viime hetken voittoja. Saikano vain ei teekään asioita niin kuin odottaisi.

Saikano ei nimittäin kerro ollenkaan taisteluista ja sellaisesta, vaan se on rakkaustarina, joka suurimmalta osalta kerrotaan Chisen poikaystävän Shuujin näkökulmasta. Mukana on myös paljon sodan todellisuuksia, eikä ollenkaan mechasta tuttua turhaa räiskintää. Saikano on kaunis ja koskettava ihmissuhdetarina, jonka tekijät ovat lähteneet miettimään mitä tapahtuisi oikeasti, jos yksi animen perusasetelmista oikeasti tapahtuisi. Niinpä sodasta ja mechasta ja muusta huolimatta tämä ei ole mikään poikien juttu, vaan juuri sellainen sarja, jossa saa kaikessa rauhassa vollottaa silmät päästään.

Siitä huolimatta, että pääpaino on draamalla eikä actionilla, piirrosjälki on hyvää ja mechojen design hyvin tehty. Sitä jäin alussa ihmettelemään, että missä hahmojen nenät ovat, mutta siihenkin tottuu parin jakson sisällä. :) Musiikkia mukana ei ole kuin kolme laulua ja perusraita, mutta ne onkin sitten tehty hyvin ja taidolla.

Saikanon viralliset sivut

Ajatuksia

On oikeastaan jännää kuinka mahtavalta ja vapauttavalta voi tuntua, kun pääsee aina välillä itkemään silmät päästään. Ei minulla sellaiselle ollut mitään erityistä tarvetta juuri nyt, itse asiassa viikko on mennyt todella hyvin ja kaikki on ok. Ehkä juuri siksi on hyvä, kun pääsee purkamaan alitajuisia paineita jonkin ulkoisen takia, kun ei oikeastaan ole mitään oikeaa syytä sille. Tiedä häntä, mutta miehet menettävät paljon, kun eivät katso nyyhkyleffoja. :)