Englanniksi His and Her Circumstances ja tuttavallisesti Kare Kano on ihmissuhdedraamaa parhaimmasta päästä. Tämän mangan kanssa pääsi länsimaissa käymään niin, että sen pohjalta tehty anime rantautui ensin ja sen saaman suuren suosion jälkeen myös alkuperäinen manga ilmestyi tännepäin. Hyvä niin sillä tarina oli animea tehtäessä vielä pahasti kesken, joten animessa moni kysymys jää vielä vastaamatta. Se, että animen tehnyt Gainax-studio ylitti budjettinsa varsin tehokkaasti animen alkumetreillä ja joutui tekemään kauden loppupään jaksot varsin kiinnostavilla efekteillä (esim. käyttäen irtileikattuja nukkeja varsinaisen animaation sijaan...) teki animen lopusta vielä oudomman. Niinpä manga on mukava saada, sillä viimein selviää miten siinä käy.

Tarina kertoo Miyazawa Yukinon ja Arima Soichiron rakkaustarinan. Kumpikaan ei ole aivan niin täydellinen kuin päältäpäin vaikuttaa ja tarinaan tuokin paljon kiinnostavuutta se, kun kummallekin pikkuhiljaa selviää millainen toinen oikeasti on.

Kyseessä on Tsudan viiden manga, joten piirrostyylissä on vielä jossain määrin kehittämisen varaa, varsinkin jos sitä menee vertaamaan Gainaxin viimeisen päälle vietyyn laatuun. Se ei onneksi haittaa itse tarinaa ollenkaan. :)

Tokyopopin Kare Kano

Ajatuksia

En ole varsinaisesti perinteisen romantiikan ystävä juuri siksi, että se harvoin kuvaa aitoa elämää. Sen sijaan tällainen todellisempi romanssi, jossa ongelmia eivät tuota rakastetun salaperäinen menneisyys tai yllättävä perintö tai mystinen toinen nainen, vaan kahden ihmisen kohtaamat jokapäiväiset vastukset ja väärinkäsitykset, kiinnostaa kovasti. Sellaisia jaksan kyllä lukea, koska voin samaistua sekä tarinan sankareihin että tilanteisiin, joita he kohtaavat.