Heavy Metal on aikuiseen makuun tehty sarjakuvalehti, jossa ilmestyneiden tarinoiden pohjalta tehty saman niminen episodimainen piirroselokuva on jäänyt kulttimaineeseen. Heavy Metal 2000 on sille tehty jatko.

Mahtava sound track ja paikoittain erittäin hyvin toteutettu animaatio ei voi muuttaa sitä tosi asiaa, että juonellisesti elokuva ei ole mistään kotoisin. Juoni ei edes ole erityisen originelli vaan lainaa paljon alkuperäisen elokuvan pääjaksosta. Elokuvassa on joitakin hauskoja heittoja, mutta hahmot ovat latteita, heidän motiivinsa olemattomia, juoni ennalta-arvattavissa ja mukana on aivan liikaa täysin turhia päälle ympättyjä yksityiskohtia.

Tietoa elokuvasta

Ajatuksia

Nykyään tehdään aivan liikaa jatko-osia ja uusintoja. Harmittaa, kun rahaa heitetään kuin kankkulan kaivoon, jotta voitaisiin rahastaa jo kerran tehdyllä tarinalla sen sijaan, että tehtäisiin jotain uutta ja hienompaa. Poikkeuksia tietenkin on, Spider-Man- elokuvat niistä päällimmäisenä ja odotan innolla Sin Cityn jatkoa, mutta suurin osa on täysin turhia yrityksiä. Vähänkin menestyksekäs idea koetetaan lypsää kuiviin, kunnes kaikki ovat siihen täysin kyllästyneitä. Näkisin mieluummin enemmän uusia ideoita kankaalla kuin vanhojen uudelleen lämmittelyä.Tietyssä mielessä se tietenkin tarkoittaa sitä, että minun pitäisi olla ilman sarjakuviin pohjaavia elokuvia, sillä vanhoja ideoita niissäkin kierrätetään, mutta ainakin niissä on uusi formaatti ja jos hyvin käy, uusi tapa lähestyä asiaa.