Ykkösellä esitettiin ensin dokumentti supertulivuorista ja nyt BBC:n kaksiosainen sarja siitä, mitä saattaisi tapahtua, jos tulivuori purkautuisi. Mielenrauhan vuoksi se sijoittuu parikymmentä vuotta tulevaisuuteen, mutta tämän hetken tieteellinen tilanne on käsittääkseni melkein sama kuin se mikä sarjan ensimmäisessä osassa esitetään: kukaan ei voi oikeasti sanoa, milloin purkaus tapahtuu, ainoastaan, että se tulee tapahtumaan. Lisäksi on mahdotonsa sanoa etukäteen tunnistettaisiinko purkauksen ensivaiheet, jos ja kun purkaus tulee. Kyseessä olisi kuitenkin sellaisen suuruusluokan katastrofi, että siihen olisi melkein mahdoton valmistautua.

Vaikkakin fiktiota, sarja perustuu tieteeseen ja se on käsikirjoitettu puoliksi dokumentti-tyyliin ja puoliksi perinteisempään tyyliin. Tämä tapa on varmastikin valittu siksi, että niin yleisölle on helppo antaa tarvittavia taustatietoja jne ilman, että kerronta kärsii siitä liikaa. Ensimmäinen jakso keskittyy kertomaan purkausta edeltäviin tapahtumiin ja toisessa kerrotaan itse katastrofista.

Sarja on varsin hyvin tehty ja efekteistä näkee, että rahaa on siihen upotettu. Myös näyttelijätyö on hyvää, vaikka se meinaakin jäädä mukaan tarvittavan tieteellisen tiedon jalkoihin. Pääosaa esittää itse tulivuori. Olen katsonut vasta ensimmäisen osan ja minua kiinnostaa kovin tietää mitä jälkimmäisessä seuraa...