Nelosen uusi tiistaisarja, Sielujen meri, seuraa paranormaaleja ilmiöitä tutkivan ryhmän vaiheita. Ensimmäinen kaksiosainen jakso kertoo kaksoisnaisista, jotka ovat joutuneet jo vauvoina erilleen ja tapaavat vasta aikuisina. Tästä huolimatta heillä tuntuu olevan paljon yhtäläisyyksiä ja ryhmän testeissä käy ilmi, että heillä on vahva yhteys toisiinsa. Asiat alkavat kuitenkin muuttua kun toisen naisen mies kuolee onnettomuudessa...

Pelkäsin ensin, että juoni olisi täysin ennalta-arvattava ja tylsä, mutta aivan viime hetkillä tuli käänne, joka antaa toivoa parempaan. En ole vielä katsonut toista jaksoa, joten en voi olla täysin varma kääntyykö juoni odottamattomaan suuntaan vai ei, mutta toivoa ainakin on.

Noin muuten sarja on hyvin tehty ja kuten aina brittisarjoissa, sarja saa lisäpisteitä brittiläisten puhetavoista, joihin olen viehättynyt. :)

Sarjan sivut

Ajatuksia

Vaikka ajatus paranormaaleista ilmiöistä sinällään viehättää - lähinnä siksi, että telekinesia voisi olla todella kätevä taito... - en siltikään ole itse niihin koskaan juuri uskonut. En ole koskaan kokenut tai nähnyt itse mitään mikä todistaisi sellaisten olemassa olon. Toisaalta, en voi myöskään täysin varmasti sanoa, että sellaiset olisivat täysin mahdottomia juttuja, sillä maailmassa on paljon sellaista mitä en tiedä. Jos nyt ei muuten, niin ainakin tarinan kerronnassa ne ovat kiinnostavia. :)


Lisäys 1.5.2006

Toinen osa lähti (taivaan kiitos...) eri linjalle kuin ensimmäisestä olisi arvannut, mikä pelasti sarjan minun silmissäni. Toivottavasti seuraava jakso on jo kiinnostavampi...