Philip K. Dickin tarinaan perustuva elokuva kertoo John Andertonista, Precrime-nimisen poliisijärjestön johtajasta. Precrime käyttää hyväkseen tulevaisuuteen näkevien ihmisten ennustuksia estääkseen murhat ennen kuin ne tapahtuvatkaan. Mutta sitten he ennustavat, että Anderton murhaa miehen...

Dickin tarinasta ei ole säilytetty paljoa muuta kuin ajatus siitä, että rikokset voitaisiin estää näkemällä ne ennalta. Minua tämä harmittaa, sillä olisin pitänyt huomattavasti enemmän alkuperäisen tyylisestä etsivä-painoitteisesta tainasta kuin action-painotteisesta elokuvasta. Oikeastaan minua harmittaa se, että lähestulkoon kaikki scifi-leffat ovat nykyään niin täynnä actionia. Scifin taustalla on aina ollut ihmisluonnon tutkiminen sijoittamalla ihmiset uuteen ympäristöön tai tilanteeseen. Myös yhteiskuntakritiikki on monasti ottanut scifin muodon. Nykyään iso osa tästä jää valitettavasti kokonaan pois.

Kaiken kaikkiaan Minority Report on ok leffa ja sen efektit ym. on kyllä erittäin hyvin tehtyjä. Aiheesta olisi vain saanut irti paljon muutakin, monimutkaisemman dekkarin tai syvempää kommentaaria nyky-yhteiskunnan kulkusuunnista.

Viralliset sivut