Joku muukin minun lisäkseni saattaa muistaa vuokra- ja ostokasetteina ja suomeksi dubattuna 80-luvulla liikkuneen sarjan Grand Prix. Kyseessä on vanha 70-luvun anime Arrow Emblem Grand Prix no Taka, joka seuraa nuoren rallikuskin uran haasteita ja seikkailuja, kun hän taistelee tietään rallimaailman eliittiin, grand prix- kuskiksi.

Sarjaa ei tietäänkseni koskaan dubattu loppuun asti ja sen löytäminen millään kielellä on lähestulkoon mahdotonta näinä päivinä. Piirrostyylillisesti kuten myös osaltaan tarinaltaan se muistuttaa paljon Hopeanuolta ja keskittyy nimenomaan keskushahmona toimivan nuoren miehen kasvutarinaan.

Super Grand Prix on tästä sarjasta tehty puolitoista tuntinen elokuva, jonka löysin täysin sattumalta. Katsomiskokemus oli nostalginen, mutta valitettavasti pitkän sarjan tiivistäminen elokuvaksi ei koskaan ole hyvä idea. Lopputulos on aikamoinen sillisalaatti. Englanninkielinen dubbi ei vedä vertoja (mahdollisesti muistojen kultaamalle...) suomidubille ja kuten aina englanninkielisissä versioissa, mainiot alku- ja loppumusiikit on korvattu täysin tunteettomalla jyskytyksellä. Kelpaahan tämäkin kun muuta ei ole saatavissa, mutta että olisin iloinen, jos tämäkin sarja kokisi Hopeanuolen kohdalle sattuneen paluun ja ilmestyisi DVD-hyllyihin.