Batman Begins aloittaa Batman-legendan kokonaan alusta, syntytarinasta. Periaatteessa elokuva on hyvä, mutta minua jäi vähäsen harmittamaan se, että supersankarielokuvien on aina pakko olla pelkkää actionia. Tällä kertaa mukana oli myös erittäin hyviä ja kiinnostavia näyttelijöitä sivuosissa ja mielestäni heitä olisi voitu käyttää enemmänkin pakollisten taistelukohtausten mukaan. Silti, verrattuna esim. Daredeviliin elokuva oli ihan mukiin menevä.

Ehkä suurin ongelma on siinä, että kukaan ei ole ainakaan vielä osannut esittää Batmanin hahmoa aivan niin kuin pitäisi. Yhdessäkään elokuvassa ei ole ollut sitä mystiikkaa ja synkkyyttä, joka loi nimen "the Dark Knight", ehkä siksi, että Batmania luullaan sankariksi. Oikeasti Batmanin todellinen olemus tulee esiin puhtaimmillaan Frank Millerin Dark Knight Returnsissa, jossa Batman on ikääntynyt kenraali, joka yhä taistelee sotaansa. Sitä hän on aina ollut pohjimmiltaan, sotilas. Ja kuten aina sodassa, niin hyvät kuin pahatkin tekevät joskus asioita, joita normaalisti eivät tekisin. Eli toisin kuin Spider-Man, en pidä tätäkään Batman-leffaa lopullisena versiona asiasta, mutta ihan hyvää ajanvietetta se on.

Ekstrat

Mukana oli ekstra-DVD, mutta se oli pettymys. Mukana ei ollut paljonkaan sellaista syvempää analyysia tai hauskoja tarinoita, joista pidän, vaan paino oli erikoisefektien ym. puolella. Kun DVD:t olivat uusia, sellaiset olivat kiinnostavampia, mutta oikeastaan pitemmän päälle sitä alkaa kyllästyä siihen miten kaikki tehtiin ja kiinnostua enemmän siitä miksi se tehtiin.

Viralliset sivut