Ennen kuin katson näihin sarjakuviin perustuvan elokuvan, sarjakuvat itse oli pakko lukea uudelleen.

Corto Maltese sijoittuu 1900-luvun alkuun ja kertoo seikkailijasta, joka liikkuu siellä täällä historian laitamilla. Päähahmo, Corto Maltese, on toisaalta kyyninen ja toisaalta romanttinen. Ranskalaiselle kirjallisuudelle tyypillisesti lukijalle ei juurikaan paljasteta sen enempää asioista kuin mitä päältä päin voi nähdä. Lukija ei tiedä sen enempää kuin hahmotkaan ja monasti jopa huomattavasti vähemmän kuin he, ja usein eri hahmojen motiivit jäävät täysin lukijan oman tulkinnan varaan.

Tarinat itsessään ovat episodiluonteisia ja keskittyvät Corton seikkailujen ympärille. Juonellisesti ne ovat aika kevyitä, mutta silti kiinnostavia. Kiinnostavinta on kuitenkin Corton mysteerinen hahmo, jonka aivoituksista ei aina tiedä.

Pratt käyttää hyvin selkeää mustavalkoista viivaa, joka on miellyttävää katsoa ja selkeää hahmottaa.

Sivut Hugo Prattista

Lisää tietoa Prattista ja Corto Maltesesta

Ajatuksia

Tällainen salaperäinen seikkailija on aina ollut kiinnostava hahmo, mutta ei oikein sovellu nykyaikaiseen maailmaan, jossa minnekään ei voi mennä jättämättä jälkiä. Silti, kuten romantisoitu merirosvokin, tällainen herrasmies-seikkailija on täysin mystinen hahmo. Oikeasti seikkailijan elämä on varmasti ollut hyvin kovaa ja moninpuolin raakaa. Silti, joka kulttuuriin ja aikaan kuuluu omat mystiset hahmonsa ja tämä on yksi meidän sellaisista.