Four Borthers on toimintaelokuva, mutta yksi niitä harvoja sellaisia, joissa paino on oikeastaan tarinassa ja hahmoissa enemmän kuin actionissa. Vanha totuushan on vain siinä, että hyvä tarina kuljettaa lopulta toimintaa niin, että se on paljon vaikuttavampaa kuin toiminta yksinään.

Tarina kertoo neljästä ottoveljeksestä, joiden adoptioäiti tapetaan ryöstössä. Hommat lähtevät liikkeelle, kun miehet tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa vuosiin ja alkavat selvittämään mitä äidille oikeasti tapahtui... Vaikka tarina sijoittuukin nykyaikaan, se muistuttaa pohjimmiltaan enemmänkin perinteistä westerniä ja toimii sellaisena erittäin hyvin. Veljesten hahmot on erittäin hyvin kirjoitettuja ja näyttelijät tekevät mahtavan työn heitä esittäessään. Kyseessä on todellakin tavallista parempi toimintaelokuva, joka yllätti erittäin positiivisesti.

Ekstrat

Levyllä on joitakin ekstroja, mutta ei mitään ihmeellisempää. Silti, elokuvan luonnetta kuvastaa hyvin se, että ne ekstrat, jotka mukaan on laitettu, kuvaavat enemmän tarinaa ja hahmoja kuin erikoisefektejä tai loppukohtauksen koreografiaa.

Tietoa elokuvasta

Viralliset sivut

Ajatuksia

Elokuvan perimmäinen kantava tekijä on veljeys. Vaikka kuinka olenkin itse tasa-arvon kannalla ja sitä mieltä, että olemme ensisijaisesti ihmisiä ja vasta sitten naisia tai miehiä, minun pakko myöntää, että veljessuhde on minulle vieras käsite. Olen huomannut selkeitä eroja, kun vertaan omaa suhdettani sisareeni ja puolisoni suhdetta veljiinsä, mutta en osaa sanoa kuinka iso osa siitä johtuu kulttuurista ja kuinka iso osa taas fyysisistä ominaisuuksista. Varmasti molemmat vaikuttavat asiaan, mutta kuinka paljon ja millä tavoin? Nämä ovat juuri niitä asioita, jotka tekevät sukupuolitutkimuksesta niin kiinnostavaa ja toisaalta myös tekevät tämän tapaisista tarinoista kiehtovia. Hyvä veljestarina antaa minulle mahdollisuuden tirkistää ihmissuhteeseen, jollaista minulla itselläni ei ole, eikä voi olla.