Tämän hetken huuma USA:ssa on siirtää sarjakuvat valkokankaalle live action- elokuvina, joten on jännittävää nähdä Hugo Prattin Corto Maltese animaationa. Kyseessä ei ole lasten elokuva, vaan selvästi aikuisille tarkoitettu seikkailu. Elokuva ei myöskään lankea moniin Hollywoodin ansoihin vaan säilyttää selkeästi eurooppalaisen tyylin ja hengen, mikä näkyy hiljaisina hetkinä, hahmojen filosofointina sekä siinä, että alastomuutta käsitellään luonnollisesti ennemmin kuin tirkistellen. Kaikki tämä on tervetullutta vaihtelua ja siksi erittäin virkistävää. Myös Hugo Prattin tarinoiden alkuperäinen henki ja hahmot ovat säilyneet erittäin hyvin valkokankaalle siirrettäessä.

Animaatio on erittäin hyvin tehtyä ja hyvin yksityiskohtaista. Elokuva on kauttaaltaan erittäin kaunista katsottavaa ja melkein ainoaksi valituksen aiheeksi tällä saralla jää hahmojen liikkeiden ajoittainen kankeus. Myös musiikki on erittäin kaunista ja ääninäyttely ensiluokkaista.

Kaiken kaikkiaan suosittelen elokuvaa kaikille, jotka haluavat katsoa erittäin hyvän eurooppalaisen elokuvan.

Extrat

DVD:llä oli mukana joitakin extroja. Erityisesti minulle olivat mieleen hahmojen esittelyt, joissa annettiin lisätietoja eri hahmoista. Se antoi elokuvalle lisää syvyyttä, sillä itse tarinan aikana taustoja valotettiin vain vähän. Mukana olleet historialliset viittaukset auttoivat myös avaamaan tapahtumien merkitystä silloisessa maailmassa. Myös haastattelut olivat kiinnostavia, joskin aika lyhyitä.