Samurai Champloo sijoittuu periaatteessa Edo-kauden japaniin, mutta tekijät eivät ole erityisemmin välittäneet historiallisesta kuvaamisesta, joten seasta löytyy kaikkenlaista juttua rapista graffitiin. Tarina kertoo Fuusta, joka haluaa löytää auringonkukilta tuoksuvan samurain. Avukseen hän höynäyttää parin miekkamiehiä: renttumaisen Mugenin ja samuraihenkisen Jinin. Ja sitten lähdetäänkin matkalla Japanin halki.

Periaatteessa ajatus sarjassa on hyvä. Pidän tavasta, jolla nykyaikaisia ilmiöitä heitetään Edo-kauden Japanin sekaan. Valitettavasti tekijöiltä on loppunut puhti muutaman ensimmäisen jakson jälkeen. Hyvää alkua seuraa varsin keskinkertainen ja ennalta-arvattavissa ollut loppu.

Animaatio sinällään on hyvin tehtyä ja erityisesti pidin Mugenin liikkeiden animaatiosta. Siinä ei olla menty mistä aita on matalin, mies kun hyppii ympäriinsä kuin aropupu huumeissa. :D Myös musiikki oli hyvin tehtyä, vaikka ei tyylillisesti ihan minun makuuni.

Kaiken kaikkiaan sarja oli ihan mukiinmenevää katsottavaa, mutta ei mitään mistä erityisesti innostuisin. Se, mihin petyin eniten, oli, että heitettyään historiallisuuden romukoppaan tekijät olisivat voineet käyttää sarjaa erittäin hionosti monien nykyaikaisten ilmiöiden parodioimiseen, mutta tätä on käytetty valitettavan vähäsen hyväksi. Joissain kohdissa kyllä, mutta tekniikkaa olisi voinut käyttää paljon enemmän ja paljon paremmin.

Viralliset (japaninkieliset) sivut

Muuta tietoa