Grey on dystopistinen tarina tulevaisuuden maailmasta, jossa ihmiset taistelevat toisiaan vastaan saadakseen oikeuden päästä A-luokan kansalaisiksi ja siten asumaan suurkaupunkiin. Tarinan päähahmo, Grey, on yksi parhaimmista sotureista, hyvää vauhtia matkalla A-luokan kansalaiseksi, mutta taisteluidensa lomassa hänelle alkaa valjeta, että kaikki ei ole niin kuin hänelle on kerrottu...

Tarina ei sinällään ole erikoislaatuinen ja juoni on varsin yksinkertainen, mutta silti ihan ok. Se ehkä häiritsee hieman, että kuten usein tällaisissa tarinoissa, iso osa painosta on siinä, kuinka päähenkilö on erilainen kuin muut, parempi ja voimakkaampi kuin muut, ainakin fyysisesti. Silti, tarina on ihan luettava ja piirrosjälki varsin hyvää.

Grey Anime News Networkissä

Ajatuksia

Olen aina pitänyt dystopisista tarinoista, vaikka ne ovatkin luonteeltaan synkkiä ja pessimistisiä. Ne varoittavat meitä siitä, mitä saattaisi tapahtua, ellemme pyri parantamaan maailmaa sen hallitsemisen sijaan. Ne myöskin usein ovat sikäli oikeastaan optimistisia, että vain kaikkein pessimistisimmät kirjailijat antavat niiden päättyä huonosti. Useimmissa tällaisista tarinoista näkyy lopulta kirjailijan usko ihmisten kykyyn parantaa maailmaa nimenomaan siinä, että sankareiden onnistuu lopulta murtaa maailmaansa hallitseva voima ja astua eteenpäin vapaina ihmisinä.