Peanuts eli suomalaisittain Tenavat ovat varmasti kaikille tuttuja, joten esittelyjä ei kaipailla. Tämä kirja sisältää näin syksyyn sopivasti pääasiassa kouluelämään liittyviä strippejä. Mukaan on mahtunut niin Piparminttu-Pipsan seikkailu koirakoulussa kuin Sallin keskustelut koulurakennuksen kanssa.

Itse olen pitänyt Tenavista eniten juuri siksi, että mukana on perinteisen huumorin lisäksi myös hyvinkin monimutkaisia ja eksistentiaalisia aiheita, joiden avulla tulee hyvin esille se kuinka absurdia elämä voi ajoittain olla.

Tenavat Wikipediassa

Viralliset sivut

Schultz Wikipediassa suomeksi

Schultz Wikipediassa englanniksi

Ajatuksia

Sen lisäksi, että pidän Tenavista noin muuten, niihin liittyy minulla myös hyvin tärkeitä lapsuusmuistoja. Ensimmäiset kohtaamiseni kirjoitettuun englanninkielen kanssa kun olivat vanhempieni ikivanhat Peanuts-kirjat, joita ensin katseltiin ja sitten pikkuhiljaa opeteltiin lukemaan ja jopa ymmärtämään. Kirjojen tuntu ja haju oli aivan erityinen, sillä ne on painettu karhealle, halvalle paperille, joka kellastuu aivan omalla tavallaan, ja olivat jo tuolloin varsin iäkkäitä. Muistan yhä tietyt vanhemmat stripit lämmöllä ulkoa noista kirjoista.