Priest on itseasiassa manwhaa, ei mangaa. Erotus on siinä, että manga tulee Japanista, manwha taas Koreasta. Joitakin tyylillisiä ja kulttuurisia eroja näiden kahden välillä tietenkin on, mutta itse en ole jaksanut olla niin puristi, että olisin lähtenyt niitä juuri erottelemaan. :)

Sarjan aloittaminen keskeltä ei yleensä ole hyvä idea, mutta kirjastossa ei aina pääse valikoimaan ihan niin tarkasti. Kyllä näinkin kuvan sarjasta saa, varsinkin kun kirjan alkuun on ystävällisesti laitettu "tapahtunut ennen"- kuvaus aikaisempien kirjojen pääkohdista. Lisäksi sarja etenee varsin hitaasti juonen kannalta, joten kolmannessakin kirjassa ehtii vielä hypätä aika hyvin tarinaan mukaan.

Tarina sijoittuu osaltaan menneisyyteen ja osaltaan tulevaisuuteen Villissä Lännessä, jota ei koskaan ollut. Hyung yhdistää spagetti western- perinteitä kristillisiin uskomuksiin demoneista tavalla, josta selkeästi näkyy, että ensimmäinen on hänelle sekä tutumpi että tärkeämpi perinne kuin jälkimmäinen. Tämän voi tietenkin ymmärtää, kun kyse on korealaisesta kirjoittajasta ja lopputulos on mielestäni varsin kiinnostava. Tarina on synkkä, mutta siinä on vetoa ja ihan kunnon juoni kätkettynä toiminnan alle.

Piirrosjälki on huomattavasti kulmikkaampaa kuin mangassa, mutta ääniefektien käyttö on tuttua ja kynänjälkeen tottuu pian. Kulmikkuus sopii erittäin hyvin villin lännen meininkiin joka tapauksessa. Hieman turhan paljon tummia pohjia minun makuuni ja tarinan kuljetus paneelista toiseen voisi kaivata parantamista, mutta kaiken kaikkiaan ihan kelpo luottavaa illan kuluksi.

Priest Wikipediassa

Arvostelu AnimeBoredomissa

Manwhasta Wikipediassa