Meridian on yksi CrossGen Comicsin tuottamista sarjakuvasarjoista. CrossGen Comics vaikutti ensin tervetulleelta uudelta tuulahdukselta amerikkalaisten sarjakuvien joukossa, mutta valitettavasti neljän vuoden jälkeen yhtiö joutui taloudellisiin vaikeuksiin ja joutui lopettamaan. Poikkeuksellisesti monet sen alkuperäisistä aloitussarjoista, kuten mm. Meridian oli tuolloin jo viety loppuun asti, sillä yritys ei yrittänyt pitkittää pakolla suosittuakaan sarjaa, vaan tarinoilla oli selkeät loppuun asti suunnitellut juonet.

Meridiania on saatavissa yhteensä neljä kokoelmakirjaa, joista tämä on ensimmäinen. Suurin osa tämän ensimmäisen kirjan sisältämästä seitsemästä lehdestä ehdittiin julkaista myös Suomessa Egmontin toimesta ennen CrossGenin loppua. Tarina sijoittuu Demetrian maailmaan, joka koostuu saastuneella maalla elävistä köyhemmistä kaupungeista ja rikkaammista, ilmassa leijuvista saarikaupungeista. Yhden saarikaupungin perijätär, Sephie, joutuu yllättäen mukaan poliittisiin juonitteluihin, kun hänen isänsä kuolee oudoissa oloissa. Sephie ja hänen setänsä, toisen saarivaltion ministeri Ilahn saavat tässä tapahtumassa oudot voimat, joiden merkkinä kummallakin on yin/yan -symbolia muistuttava kuvio. Sephien pitäisi astua oman kotisaarensa hallitsijaksi sen ministerinä, mutta Ilahnilla on muita suunnitelmia...

Meridian on siinä mielessä ihastuttava sarjakuva, että sankari ei ole arkkityyppi tai  - pahempaa - stereotyyppi, vaan oikea ihminen, teinityttö, johon on helppo samaistua. Myös muut hahmot sarjassa ovat eläviä oikeita ihmisiä. Sarjan todentuntuisuutta lisää se, että kauniiden piirrosten värityksessä on vältetty voimakkaita värejä ja sen sijaan käytetty murrettua väripalettia, joka sopii paremmin oikean maailman tunnelmiin. Myös seikkailut eivät ole mustavalkoista taistelua hyvästä ja pahasta, vaan politiikan kiemuroita ja tosielämän tilanteita, joissa on tehtävä vaikeita valintoja.

Meridian Wikipediassa

CrossGen Wikipediassa