Olen yli viikon tallennuksieni katsomisessa jäljessä, mutta hyppäytän tämän edelle, sillä se tulee uusintana ensi sunnuntaina ja haluan varmistaa, että mahdollisesti kiinnostuneilla on mahdollisuus nähdäkin tämä, eikä vain lukea siitä. :)

Kyseessä on siis dokumentti talvisodasta, mutta dokumentti on amerikkalaisen ohjaajan Ben Stroutin käsialaa ja näkökulma on siksi hieman erilainen. Ensinnäkin katsojalta ei oleteta mitään tietoa sodan taustoista ja kulusta. Toisekseen asia ei ole ihan niin läheinen kuin suomalaisille, ymmärrettävästi.

Lopputulos on hyvä dokumentti, jollaista ei Suomessa olisi välttämättä varaa edes tehdä. Lisäksi dokumentissa painotetaan sitä, kuinka suuren työn suomalaiset sodassa tekivät huomattavasti enemmän sitä, kuin suomalaisten tekemässä vastaavassa kehdattaisiin. On myös kiva nähdä jonkun muunkin myöntävän, että Suomen "häviö" talvisodassa oli oikeasti moraalinen voitto.

Suosittelen dokumenttia lämpimästi kaikille asiasta kiinnostuneille sekä myös niille meistä, jotka eivät enää ihan muista miten talvisota taas kulkikaan. :)

Dokumentin sivut

Ohjaajan haastattelu