Tämä anime perustuu yhteen japanilaisen kirjallisuuden kulmakivistä, Kyokutei Bakinin 180 lukua käsittävään teokseen Nansou Satomi Hakkenden. Se on kirjoitettu 1800-luvulla ja oli aikanaan best seller pituudestaan huolimatta. Tässä 13-osaisessa animessa tarina on pakostakin lyhentynyt aikalailla ja paikoin kerronta on sen takia hyppivää, mutta kokonaisuus toimii varsin hyvin.

Hakkendenin tarina kertoo monimutkaisesta kirouksesta ja sen purkamisesta. Sen tärkeimmät hahmot ovat kahdeksan koirasoturia, joita yhdistää yhteinen kohtalo jo syntymästä lähtien ja jotka joutuvat etsimään toisensa ja toimimaan yhdessä voittaakseen kirouksen ja vapautuaksen elämään omia elämiään.

DVD-boksin kaunis kansitaide sai aikaan pienoisen pettymyksen itse animea katsoessa, sillä nämä kaksi eivät muistuttaneet toisiaan ollenkaan. Itse animen piirrosjälki on keskitasoa ja varsin vaihtelevaa tyyliltään, mikä vaikeuttaa katsomista, kun pitäisi pysyä mukana ison hahmolössin kanssa. Onneksi erittäin kiinnostava ja hyvä tarina veti nopeasti mukaansa, joten animaation taso ei lopulta haitannut sen ihmeemmin.

Fanisivut

Alkuperäisestä kirjasta