Kova laki eli Law&Order on sarja, joka on poikinut tytärsarjoja vaikka kuinka ja tämä on niistä viimeisin. Suomessa suosittu sarja on profiloitunut Ylen TV2:n perjantai-illan spottiin jo niin tyystin, että itse en tietäisi mitä tehdä, jos se lopetettaisiin. Jokin versio Kovasta laista on tullut perjantaina kymmenen aikoihin kakkoselta jo vuosia.

Tämä uusin versio tuo jälleen uuden näkökulman vanhaan tuttuun. Mukana on myös vanhaan tapaan sekä tuttuja että uusia kasvoja. Jerry Orbachin Lennie Brisco on omasta mielestäni koko sarjakimaran parhaimpia hahmoja ja jatkaa sarkastisia heittojaan myös tässä sarjassa. Tämän version uudet hahmot eivät sytytä aivan samalla tavalla kuin aikaisempien versioiden, mutta olen valmis seuraamaan sarjaa pelkästään Briscon takia. Lisäksi on aina mahdollista, että hahmot saavat lisää särmää kunhan päästään ohitse alkukankeudesta ja näyttelijät alkavat sisäistää hahmonsa paremmin.

Tietoa sarjasta

Sarja Wikipediassa

Ajatuksia

Yksi seuraamus tämän sarjakimaran seuraamisesta on ollut se, että USA:n lakijärjestelmän kiemurat ovat tulleet aikalailla tutuksi, enkä voi väittää, että olisin saanut niistä erityisemmin mairittelevan kuvan. Kyseinen lakijärjestelmä on vähintäänkin monimutkainen ja liian monasti lain puolustajat joutuvat käyttämään lakia hyväkseen saadakseen aikaiseksi reilun tuomion.