Matsumoto Leijin erikoisalaa ovat avaruusoopperat ja vuosien saatossa hän on luonut oman universuminsa, jossa tarinat ovat (enemmän tai vähemmän) linkitettyjä ja hahmot hyppivät vierailemassa toistensa luona. Matsumoton character desing on myös hyvin persoonallista ja yhtenäistä, joten kaikista hänen tuotoksistaan tuppaa löytymään samat sotkuiset kuontalot, jotka roikkuvat mieshahmojen silmillä, ja samat pitkät haltijamaiset naishahmot tai äärimmilleen karrikoidut humoristiset mieshahmot valtavine suineen.

Harlock Saga kiertää Kapteeni Harlockin hahmon ympärillä ja perustuu hyvin löyhästi Wagnerin oopperasarjaan Der Ring des Nibelungen. Hyvin löyhästi, sillä kyseinen oopperasarja kertoo uudelleen germaanisia myyttejä, eikä juurikaan sisällä avaruusaluksia tai muuta vastaavaa. :) Silti on pakko myöntää, että Wagnerin musiikki sopii hyvin taistelukohtausten taustalle.

Harlock itsessään on esitelty omassa tv-sarjassaan. Lisäksi tässä tarinassa käyvät piipahtamassa sisaret Maetel ja Emeraldas, joista ensimmäinen on tuttu sarjasta Galaxy Express 999, kun taas toinen on sankari omassa lyhyemmässä sarjassaan Queen Emeraldas, ja molempien yhteinen tarina on kerrottu pikaisesti tarinassa Maetel Legend.

Yhtenä ongelmana Matsumoton tuotannossa onkin se, että ei aina ole selkeää mistä päästä kannattaisi aloittaa, että pysyisi eri hahmojen perässä. Toisaalta tarinat ja erityisesti hahmot ovat monella tapaa kaavamaisia, joten niiden seuraaminen ei sinällään tuota suurempia vaikeuksia. Tässä joukossa Harlock Saga ei ole mikään poikkeus. Se on ihan hauskaa katsottavaa, mutta loppujen lopuksi ei mitään erityisen ihmeellistä.

Viralliset sivut

Matsumoto Leiji Wikipediassa

Harlock Saga Wikipediassa

Wagnerin Der Ring des Nibelungen Wikipediassa