Takahashi Kazukin Yu-Gi-Oh! on nuoremmille lukijoille tarkoitettua mangaa, joka kertoo Yuugi-nimisestä pojasta. Iloinen ja ihmisiin luottava Yuugi ratkaisee salaperäisen Millenium-arvoituksen, jonka seurauksena hänen sisällään herää henkiin toinenkin Yuugi, luonteeltaan kovempi kuin alkuperäinen. Sarja seuraa näiden kahden seikkailuja, kun toinen Yuugi aina aika ajoin astuu kuvaan jo opettaa salaperäisen varjojen pelin avulla Yuugin kohtaamille pahoille ihmisille tärkeitä opetuksia.

Juonellisesti tämä sarja on selkeästi heikommasta päästä. Vaikka sarja onkin saanut varsin paljon suosiota siihen perustuvan keräilykorttipelin kautta, itsessään se ei ole kovinkaan hääppöinen. Vaikka Yuugin kaksoishahmo onkin ihan kiinnostava ajatus, ainakaan ensimmäisen kolmen kirjan aikana sitä ei sen kummemmin viedä eteenpäin ja loppujen lopuksi käteen jää kasa ihan kivoja opettavaisia tarinoita, mutta ei sen ihmeempää.

Sangatsu mangan suomenkielinen versio on ihan ok. Alkuperäiskieli paistaa paikoin käännöksestä läpi, mutta dramaattiset huudahdukset ym. kuullostavat oudoilta miltei millä kielellä tahansa. Lisäksi tällaiselta nuoremmille suunnatulta teokselta voikin odottaa tiettyjen itsestään selvyyksien latelemista, vaikka sellainen yleensä on mangassa jäänyt vähemmälle kuin monissa länsimaisissa vastaavissa.

Sangatsu Manga

Ajatuksia

Ennen vanhaan lapsille opetettiin perusmoraaleja satujen kautta. Nykyään sadut on pitkälti korvannut tv ja sarjakuvat, mutta viestit ovat monasti yhä samoja. Tämänlaisissa nykyaikaisissa saduissa opetetaan yhä samoja arvoja kuin perinteisissä saduissakin. Vaikka maailma muuttuukin, monet asiat ovat yhä samoja kuin ennenkin. :)