Suomeksi nimellä Salapoliisi Conan ilmestyvä Meitantei Conan kääntyy englanniksi Case Closed amerikkalaisten outojen lakimiesten takia, koska pelättiin, että Conan-nimi sekoittuisi Robert E. Howardin Conan the Barbarian -hahmoon, vaikka Conan sinällään on vain etunimi. Mutta siitä viis.

Tarina kertoo Jinishi (englanniksi Jimmy) Kudosta, joka on lupaava nuori etsivä. Hän joutuu kuitenkin juttua selvittäessään alakynteen ja hänelle juotetaan salaperäistä ainetta, joka nuorentaa hänet n. kuusivuotiaaksi pikkupojaksi. Peläten, että hänen läheisensä saavat kärsiä, jos käy ilmi, että hän ei olekaan kuollut, hän ottaa itselleen uuden nimen, Conan Edogawa, ja jatkaa rikosten selvittämistä ystävänsä Ranin (Rachel) etsivä-isän taustajoukkona.

Nuoremmalle väelle suunnatut tarinat ovat kevyemmästä päästä ja varsin lyhyitä, vaikkakin yksittäisten juttujen taustalla liikkuu aina jatkuva juoni Jinichin yrityksistä löytää parannuskeino nuorentumiselleen, jotta hän voisi palata omaan elämäänsä. Etsiväjutut ovat aika kaukaa haettuja, mutta eipä sillä liiemmin taida väliä ollakaan. Pyöreä ja jossain määrin yli menevä piirrostyyli sopii aiheeseen ihan hyvin.

Wikipediassa

suomeksi sarjasta