Fullmetal Alchemist on Subtv:n kevään uusi animesarja, joka sijoittuu fantasiamaailmaan, jossa tieteen sijaan käytetään alkemiaa. Alkemialla on mahdollista tehdä ihmeellisiä asioita, mutta sekin noudattaa tieteen lakeja: tyhjästä ei voi nyhjäistä. :) Tarinan päähenkilöt ovat veljekset Edward ja Alphonse Elric. Vanhempi Edward on kuuluisa alkemista nuoresta iästään huolimatta. Veljekset kiertävät maata etsien jotain, mutta mitä, no se ei vielä ensimmäisessä jaksossa ihan selvinnyt.

Sarjalla on animepiireissä varsin kova hype ja ainakin tämä ensimmäinen jakso vaikutti ihan lupaavalta. Animaatio on huolella tehtyä ja hyvän näköistä, ääninäyttelyssä ei ole mitään vikaa ja juoni näyttäisi sekoittavan ihan sopivissa mitoissa perustyylistä huumoria (josta suurin osa näyttäisi perustuvan Edwardin kiivaaseen luonteeseen...), päähahmojen traagista taustaa ja selkeää eteenpäin viemistä. Ensimmäinen jakso tosin käy lähinnä alkupalasta, joten nähtäväksi jää miten sarja etenee.

Päivitys 6.4.2007

Pikainen päivitys tähän, nyt kun sarjaa on ehtinyt tulla ennemmänkin kuin yksi jakso. Kaiken kaikkiaan ensimmäiset vaikutelmani sarjasta ovat vahvistuneet ja mitään yllätyksiä siinä mielessä ei ole ollut. Jo ensimmäisessä jaksossa päätään nostanut hyvä taso on jatkunut ilman notkahduksia tai sen ihmeellisempiä kömmahdyksiä. Huumori ja angsti kulkevat käsikädessä ja sopivassa tapainossa, jotta sarja ei lipsahda sen enempää pelkäksi naurutukseksi kuin liian raskaaksi draamaksikaan. Kyseessä ei välttämättä ole kaikkien aikojen suosikkini, mutta kuitenkin erinomainen tarina, jota jaksaa katsoa useammankin kerran.

Subbarin sivuilla

Wikipediassa

Lisää sarjasta

Ajatuksia

Vaikka tässä en syyllistykkään spoilaamiseen, itse asiassa oma kärsivällisyyteni ei riitä siihen, että odottelisin viikon verran saadakseni tietää mitä seuraavaksi tapahtuu. Puhumattakaan siitä, että kaiken taustan selittämiseen menee useampi jakso eli useampi viikko. Joten itse käväisin jo lukemassa tietoja sarjan juonen kulusta ym. netistä. :D

Monet eivät voi sietää sitä, että heille paljastetaan tarinan loppu ennen aikojaan. Minä en todellakaan kuulu heidän joukkoonsa, vaan tapaan selata pikaisesti kirjojen viimeiset pari lukea ensin ja asettua vasta sitten lukemaan niitä sana sanalta alusta asti...