Wolverine eli Logan on Marvel-universumin yksi salaperäisimmistä ja suosituimmista hahmoista. Vuosikaudet hänen menneisyytensä on ollut piilossa niin lukijoilta kuin häneltä itseltäänkin. Vuonna 2001 Bill Jemas, Joe Quesada ja Paul Jenkins päättivät viimein kirjoittaa tarinan, jossa Wolverinen syntyperä paljastuu, ennen kuin se tarina päätyisi elokuvakankaalle jonkun toisen kirjoittamana. Näin syntyi  Wolverine: Origin.

Kyseessä ei ole missään nimessä perinteinen supersankaritarina, sen enempää tarinallisesti kuin kuvitustyyliltään. Andy Kubertin realistiset piirrokset heräävät melkein taulumaiseen eloon Richard Isanoven taitavan digitaalisen pensselin alla. Tarinasta puolestaan puuttuvat tyystin supersankaritarinoiden mustavalkoiset vastakkain asettelut ja draama. Sen sijaan kyseessä on epätavallisen pojan kasvutarina, hänelle läheisimmän ihmisen silmistä nähtynä.

Jemas, Quesada ja Jenkins ovat tehneet erinnomaista työtä luodakseen tarinan, joka on uskottava kertomus siitä miten sellainen hahmo kuin Wolverine olisi oikeasti voinut syntyä. Kubert ja Isanove taas herättävät sen tarinan henkiin. Tämä on mahtava tarina, joka varmasti kiehtoo myös sellaista lukijaa, jolle Wolverine ei ole hahmona tuttu.

Sarjakuvasta Wikipediassa

Wolverinesta Wikipediassa

Ajatuksia

Kun ottaa huomioon Marvel-universumin monet vaihtoehtoiset maailmat ja kaiken maailman muut kommervenkin, olisi itse asiassa ihan mahdollista kertoa vaikka kuinka monta vaihtoehtoista tarinaa minkä tahansa Marvel-hahmon synnystä ilman sen ihmeempiä vaikeuksia. :) Marvel-universumi on luotu uudelleen jo niin monta kertaa, että ei se siitä enää sen sotkuisemmaksi menisi. Onneksi kaikella tällä ei mielestäni ole juurikaan väliä, kunhan tarinat ovat hyviä. Itse pidän suuresti vanhanaikaisesta tarinaperinteestä, jossa jokaisella tarinankertojalla oli hieman oma versionsa ja tapansa kertoa jokin tarina ja kaikki versiot olivat silti aivan yhtä aitoja ja paikkansapitäviä. Mielestäni on aivan turhaa tapella siitä mikä on jonkin tarinan "oikea" versio, jos kumpikin versio on kuitenkin hyvä.