Tämä onkin sitten yksi sarjakuvahistorian klassikoita. Brittiläisessä sarjakuvalehdessä Valiantissa seikkailunsa vuonna 1962 aloittanut Steel Claw kertoo Louis Crandellista, laboratorioassistentista, jonka oikea käsi on korvattu varsin edistyneellä teräsproteesilla onnettomuuden jäljiltä. Uusi laboratorio-onnettomuus johtaa siihen, että Crandell saa näkymättömyyden voiman: kun sähköä johdetaan hänen teräskätensä kautta, hän muuttuu joksikin aikaa näkymättömäksi.

Näissä aivan ensimmäisissä tarinoissa Crandell ei ole mikään supersankari, vaan ensin psykoottinen hullu, joka tavoittelee maailmanvalloitusta, ja sitten vain tavallisuutta tavoitteleva mies, joka joutuu tahtomattaan seikkailuihin. Myöhemmin Crandelista tulee salainen agentti, jonka teräskäsi on täynnä James Bond -vehkeitä. Näitä tarinoita on Suomessakin julkaistu nimellä Teräsnyrkki mm. Mustanaamio-lehdissä.

Juonellisesti tarinat suurimmalta osin vuotavat kuin seula, mutta se ei haittaa, sillä Bulmer ja Blasco osaavat rakentaa niihin niin suuren jännityksen, että tarina vetää mukaansa puutteistaan huolimatta. Blascon noir-tyylinen tumma kynänjälki on parahultainen näiden seikkailujen kertomiselle. Lukunautintoa lisäsi vielä muistot omasta lapsuudestani, kun istuin serkkujen luona vieraisilla lukemassa läpi monen vuoden Mustanaamio-kokoelmaa ja siinä sivussa myös Teräsnyrkki-tarinoita. :)

Steel Claw Wikipediassa

The Steel Claw Page