Marvelin sankareista Ghost Rider eli Aaveajaja on siitä vähemmän tunnetusta päästä, mutta hahmolla on selkeä fanikuntansa niin Suomessa kuin muuallakin. Nicholas Cagen tähdittämä elokuva on sarjakuviin tutustumattomalle ehkä hitusen köyhä, sillä juoni ei ole erityisenkään ihmeellinen tai omaperäinen. Ihan kelpo actionpätkä, jossa on ok tehosteet, mutta ei sen ihmeempiä. Minun kaltaiseni vanha fani sen sijaan saa elokuvasta hitusen enemmän irti.

Vaikka juoni onkin köyhä, hahmot ovat kiinnostava sekoitus Marvel-universumin antimia. Elokuvan Ghost Riderissa näkyy vaikutteita niin alkuperäisestä Aaveajajasta eli Johnny Blazesta kuin hänen seuraajastaan Danny Ketchistä kuin viimeisestäkin "ajajasta" eli Koston nimeä käyttäneestä Michael Badilinosta, jonka hahmosuunnittelu oli lähinnä samaa kuin kahdella edelliselläkin.

Myös elokuvan pahikset eli Mefistofeles ja Mustasydän ovat tuttuja hahmoja ja suosikkejani, joskin Mustasydämen toteutus oli vähän pettymys. Hän ei juurikaan näyttänyt siltä kuin sarjakuvissa... Mustasydän ei kuulu Johnny Blazen alkuperäiseen tarinaan ollenkaan ja vaikka Danny Ketch taistelikin häntä vastaan usein, missään nimessä hän ei ollut Ketchin Aaveajajan perivihollinen. Hän on kuitenkin hyvä hahmovalinta elokuvaan, sillä muut alkuperäisten sarjakuvien pahishahmot (Mefistofeles, Lilith...) olisivat vaatineet monen leffan pituisen tarinan, kun Mustasydän sopii yhteen leffaan. Mustasydän tarinat tosin ovat melkein kaikki olleet cross-overeita, joissa Aaveajaja seikkailee yhdessä Wolverinen ja Tuomarin kanssa, mikä olisi ollut vielä kiinnostavampaa... ;)

Eli kaiken kaikkiaan elokuva ei missään nimessä ollut Raimin Spider-Manin tasoinen pläjäys, mutta ei hahmoa myöskään raiskattu, kuten Johnsonin ensimmäisessä yrityksessä, Daredevilissä.

Virallinen sivusto

IMDb