Olen jo aikaisemmin kirjoittanut Fullmetal Alchemist -animesta, nyt on vuorossa alkuperäinen manga, johon kyseinen anime perustuu.

Peruslähtökohdat ovat tietenkin molemmissa tarinoissa samat, mutta tarinaa kuljetetaan mangassa hieman eri tavalla kuin animessa. Anime lähtee liikkeelle varsin tarkalla päähahmojen esittellä, siirtäen joitakin mangan tarinoita taaksepäin ajassa, jotta ehdimme tutustua paremmin Elricin veljeksiin ja heidän taustaansa ennen kuin juoni lähtee liikaa liikkeelle. Mangassa veljesten taustaa esitellään hitaammin ja ainakin kahden ensimmäisen kirjan pääpaino on seikkailulla sekä mukaan hiipivällä syvemmällä juonella. Tietenkin veljesten taustaakin esitellään, mutta ei niin tarkasti. Kaiken kaikkiaan mangassa tuntuu olevan enemmän huumoria ja actionia ja vähemmän draamaa kuin animessa, ainakin näin alussa. Myös Elricin veljesten luonteet ovat hitusen erilaiset kuin animessa, Edwardin ollessa kierompi ja juonikkaampi kuin anime-versionsa, kun taas Al vaikuttaa anime-versiotaan varttuneemmalta.

Eroavaisuuksista ei ole kuitenkaan haittaa, ainakaan minun mielestäni. Toisaalta, olen aina rakastanut sitä, että samasta tarinasta voi olla eri versioita, enkä koskaan haloota jonkin ainoan oikean alkuperäisen version perään. :) Näin ensi alkuun anime vaikuttaa mangaa kiinnostavammalta, mutta koska vasta kaksi (toistaiseksi) kuudestatoista kirjasta on julkaistu Suomeksi, pidän mieleni yhä avoimena mitä tähän tulee. Olemme hädin tuskin raapaisseet pääjuonen pintaa mangassa, kun taas animesta on jo n. viidennes nähty, joten ei ole mikään ihme, että vaikutelma on toistaiseksi animen puolella.

Piirrostyylillisesti anime ja manga ovat hyvin samantapaisia, sillä Arakawan tyyli sopeutuu hyvin myös tv-ruudulle. Arakawan kynänjälki noin muuten on hyvää laatua ja vaikka mikään ei varsinaisesti hypi silmille, toisaalta perusjutut ovat kaikki kohdallaan.

FMA Wikipediassa

Ajatuksia

Tein yhden pienen virheen, kun lähdin spoilaamaan itseäni netissä tämän sarjan kohdalla. (Minä kun satun olemaan siitä outo yksilö, että haluan aina tietää heti miten jokin tarina päättyy. Tapaan selata kirjat aina ensin pikaisesti läpi, jotta saan peruskäsityksen tapahtumista ja lopusta, jonka jälkeen istun alas lukemaan sen sanasta sanaan. Samoin luen usein kiinnostavien sarjojen jaksokuvaukset netistä heti ensimmäisen jakson nähtyäni. Tällä piirteellä saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, etten juuri välitä dekkareista...) Onnistuin nimittäin eksymään FMA fanfictionien maailmaan. Se oli vika tikki. FMA:n tarina antaa reippaasti aineksia niin perinteisempään fanfictioniin kuin slashiinkin ja molempia onkin sitten tullut luettua viimeisen viikon parin aikana vähän turhankin paljon. :)