Jimiltä melkein joka arki-ilta tuleva Penn and Teller's Bullshit! on ajankohtaisohjelma, jossa taikureina tunnettu kaksikko Penn & Teller käyvät läpi aiheelliseksi katsomiaan aiheita. Tai no, Penn nyt ainakin, Tellerhän ei tunnetusti koskaan puhu...

Ohjelman tarkoituksena lienee saada ihmiset ajattelemaan ja keskustelemaan, joten aiheet ovat aina arkoja (kuten Raamatun paikkansa pitävyys tai alkoholismin hoito AA-ohjelmalla). Aiheita myös käsitellään hyvin kärkkäästi ja vaikka jokaisessa ohjelmassa on aina mukana sekä vastaan- että puolestapuhujia, on aina aivan selkeää mitä mieltä asiasta ollaan. Kyseessä on siis monintavoin Michael Mooren koulukunnan tyyppistä tulenarkaa raportointia.

Ongelmana tässä on mielestäni se, että osa aiheista ei ole aivan niin selkeästi linjoiteltavissa. Ohjelman tekijöillä on selkeät ja vahvat mielipiteensä asioista, ja ne esitetään hyvin peräänantamattomasti. Lopputulos voi siksi olla ajoittain hyvinkin yksipuolinen, jotain missä ohjelman lyhyt kesto (vain puoli tuntia per jakso) ei juuri auta. Toisaalta, jos olettaa tavoitteena on saada ihmiset ajattelemaan, niin se ainakin toimii. Olen useammankin kerran huomannut kiisteleväni ääneen tv-ruudun kanssa asioista, joista omat mielipiteeni eivät ole samalla linjalla tai en hyväksy ohjelman äärimmilleen vietyä kritiikkiä.

Wikipediassa

IMDb:ssä