Nelihenkinen Clamp on manga-artisti ryhmä, joka kirjoittaa shoujo-mangaa yhteistyönä. Wish on varsin tyypillinen heidän työkseen ainakin juonellisesti.

Tarina kertoo Kohakosta, enkelistä, joka tulee maahan etsimään ystäväänsä ja joutuu heti pulaan. Kohakun pelastaa lääkäri Shuichiro, jolle Kohaku tarjoaa yhtä toivetta vastapalveluksena. Shuichiro ei kuitenkaan halua toivoa mitään, joten Kohaku jää hänen luokseen odottamaan, että tämä keksii jotain toivomisen arvoista.

Suurin osa tarinasta kiertää Kohakun ympärillä, kun tämä oppii elämästä maassa, etsii ystäväänsä ja niin edelleen. Juonellisesti Wish on varsin kevyt, eikä varsinaisesti etene minnekään. Hahmojen väliset suhteet ovat shoujomaisesti paljon tärkeämpiä kuin juonelliset jännitteet.

Kynänjälki on tyypillistä Clampille, joskin yleensä Mokonan apurina toimiva Tsubaki Nekoi on tällä kertaa pääartisti, sillä Wishin hahmosuunnittelussa on paljon Nekoin super deformed/chibi -hahmoja. Silti mukaan mahtuu paljon myös Mokonalle tyypillisiä bishounen (nätti poika...) -hahmoja. Kohaku on enkelinä itse asiassa sukupuoleton, vaikka hänestä yleensä puhutaankin tyttönä. Tämä androgyynisyys on varsinkin Mokonan piirtämissä osioissa hoidettu mielestäni erittäin hyvin ja hahmo vaikuttaa tytöltä, vaikka hänellä ei ole lainkaan selkeitä fyysisiä sukupuolimerkkejä.

Suuri osa Clampin tuotannosta on kevyttä romanttista hömppää, joka on rakennettu jonkin oudon asetelman ympärille, ja siinä mielessä Wish ei erotu joukosta mitenkään. Ihan hauskaa ajankulua, josta ei loppujen lopuksi jää paljoakaan päähän, kun kirjan kannen sulkee.

Wish Wikipediassa

Clamp Wikipediassa