Selfmadehero, brittiläinen sarjakuvakustantamo, on tuonut markkinoille joukon Emma Vicellin mangatyyliin kuvittamia sarjakuvasovituksia Shakespearen näytelmistä. Ensimmäisenä hyllyille ovat päässeet Hamlet sekä Romeo & Juliet.

Hamlet on siirretty tulevaisuuteen, mutta koska tarina seuraa visusti alkuperäistä tekstiä, tämä lähinnä näkyy "lavastesuunnittelussa". Tarinana Hamlet on aina kiertänyt hahmojen ja eritoten Hamletin itsensä sielunelämän ympärillä, joten ei ole paljoakaan merkitystä mihin aikaan tai paikkaan tarina sijoitetaan. Omasta mielestäni Hamlet on aina ollut yksi Shakespearen kiinnostavimmista näytelmistä ja vaikka en olekaan asiaan niin aiemmin ajatellut, Vicelli on aivan oikeassa todetessaan, että Hamlet hahmona on täydellinen bishonen. ;)

Vicellin kuvitus on melko keskitasoista ja jossain määrin vaihtelevaa, mutta seuraa hyvin shojomangan tyylisuuntia. Valitettavasti se jää jossain määrin Shakespearen draaman jalkoihin, sillä vaikka Shakespearen englanti sopii mielestäni hyvin mangahahmojen suuhun, kuvituksesta puuttuu paikoitellen sen vaatima draama.

SELFMADEHERO