Takahashin Ranma 1/2 on kevyt ja hauska sarja, joka kertoo Saotome Ranmasta, pojasta, jonka isä on taistelulajien mestari. He ovat kuljeneet edes takaisin opiskelemassa taistelulajeja ja päätyvät lopulta Kiinaan, mystisille kirotuille lähteille. Siellä harjoitellessaan he putoavat kumpi eri lähteeseen ja joutuvat siten kirouksen alaiseksi: kun Ranman isä kastuu, hän muuttuu pandaksi; kun Ranma kastuu, hän muuttuu tytöksi. Vain lämmin vesi muuttaa heidät takaisin.

Palattuaan Japaniin, Ranma ja hänen isänsä asettuu asumaan Tendon perheen kotiin. Tendo Suon on myös taistelulajien harrastaja ja Ranman isän Saotomen vanha ystävä. Pari on jo aikaa sitten päättänyt, että Saotomen poika nai yhden Tendon tyttäristä, jotta molemmat suvut jatkuvat. Lapsiltaan he eivät tosin ole muistaneet asiaa kysyä ja sen enempää Ranma kuin Tendo Akane (joka on iältään lähin Ranmaa ja siksi yhteisellä perheen päätöksellä Ranman kihlattu) eivät todellakaan pidä ajatuksesta.

Kaiken kaikkiaan Ranma 1/2 on ihan hauska ja kevyt huumorisarja. Suurin ongelma on siinä, että ensimmäisen parin kirjan jälkeen sarja alkaa vakavasti toistaa itseään. Puolet sarjasta liikkuu Ranman ja Akanen viha/rakkaus -suhteen kehittymisessä. Toinen puoli taas leikittelee milloin milläkin oudolla kirouksella, joka tavalla tai toisella heittää kapuloita rattaisiin. Saman aikaisesti suurin piirtein kaikki sarjan naispuoliset hahmot ovat rakastuneet miespuoliseen Ranmaan ja kaikki miespuoliset hahmot taas joko naispuoliseen Ranmaan tai Akaneen - tai molempiin.

Ranma 1/2 on siis ihan hauskaa kevyttä hömppää, jollainen maistuu aina silloin tölläin. :)

Ranma Wikipediassa

Ranma suomenkielisessä Wikipediassa