Vaikka SubTV:n maanantai-iltojen uutuus Surface onkin määritelty sci-fi -sarjaksi, sen ensimmäinen osa tuntuu enemmän kauhuelokuvalta. Oikeastaan neljältä eri kauhuelokuvalta, joissa on kaikissa sama hirviö. Valtion tiedemies, nuori meribiologi, sukellusta harrastava vakuutusmyyjä ja rannikolla asuva nörtihtävä teini törmäävät kaikki meren syvyyksistä ilmoille putkahtavaan olentoon. Ensimmäisessä jaksossa katsoja pääsee tuskin näkemään kuin pieniä vilahduksia itse olennosta (kunnon perinteisen kauhuelokuvan tyyliin). Samalla myös hahmot jäävät kovin pinnallisiksi, kun tunnin sisällä koetetaan esitellä neljä täysin irrallista pääosaa ympäristöineen.

Ajatuksena kiehtovassa aiheessa on kyllä ainesta, mutta ekan jakson perusteella sarjasta on vaikea sanoa sen enempää, kun olemme hädin tuskin ehtineet raapaista pintaa. Tämä sarja jos mikä olisi oikeastaan kaivannut perinteisen täysipitkän pilotin kunnon koukuksi. ;)

Surface tv.comissa

Ajatuksia

Meren syvyydet ovat oikeastaan erittäin kiinnostava ja hedelmällinen aihe sarjalle, sillä niitä on hyvin vaikea tutkia ja siksi niistä ja siellä asuvista eliöistä tiedetään yhä hyvin vähäsen. Ne ovat ihmiselle yhtä vaarallisia ja vaikeasti saavutettavia ympäristöjä kuin avaruuskin, ja on mahdoton arvata mitä kaikkea vielä mahdamme merten uumenista löytää.Vaikka monasti sanotaan, että ihminen on valloittanut koko maapallon, niin se ei todellakaan pidä paikkaansa.