Century City on scifi-sarja vuoden 2030 Los Angelesissa toimivasta lakifirmasta. Perusformaatti seuraa viime aikoina suosittuja lakisarjoja, kuten Law&Order tai Practice, mutta tapaukset ja puitteet ovat futuristisempia. Aloitusjaksossa selviteltiin kloonien oikeuksia ja mitä tehdä, kun poikabändin jäsenistä kaikki paitsi yksi näyttävät 70-vuotiaina yhä 20-vuotiailta.

Sarjassa käytetään aikakauden markkereina lähinnä teknologiaa: hologrammeja, klooneja, uraauurtavaa nuorennuslääketiedettä. Efektit ovat makean näköisiä, mutta eivät teknologisesti aivan uskottavia, kun ottaa huomioon, että sarjassa ollaan vain 20 vuotta tulevaisuudessa. On täysin mahdollista, että olen väärässä, mutta oma fiilikseni perustuu sanontaan "the more things change, the more they stay the same". Vaikka moni asia onkin muuttunut viimeisten kahden vuosikymmenen aikana, eivät ne muutokset niin ihmeellisiä ole kuitenkaan olleet.

Siitä huolimatta sarja vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta juuri "mitä jos"- mahdollisuuksiensa takia. Kloonaus oli yksi kiinnostava juttu, jolla aloittaa, varsinkin kun asia on hiljattain ollut pinnalla ihan oikeassa tutkimuksessakin. Mihin vedetään raja, kun aletaan tehdä kloonaamalla varaosia elossa oleville ihmisille? Jos sarjassa jaksetaan pitää kiinni tästä scifin vanhimmista tarinankerrontatekniikoista, sarja on varmasti erinomainen, vaikka hahmot ovatkin suoraan peräisin aikaisemmista lakisarjoista.

Telkku.comissa

IMDB:ssä