Neljäs Die Hard -elokuva ei ollut yhtä hyvä kuin kolmas, mutta ei niin huono kuin kakkonen. Eli aikalailla samalla tasolla kuin alkuperäinenkin, josta kaikki lähti liikkeelle. :) Tällä kertaa aina yhtä huono-onninen John McLane onnistuu jälleen olemaan väärässä paikassa väärään aikaan ja sekaantuu joukkoon hakkereita, jotka haluavat tuhota Yhdysvaltojen tietoliikenteen - ja tietenkin tienata vähän rahaa siinä sivussa. :)

Missään nimessä Die Hard 4.0 ei ole mikään älykköelokuva, mutta eipä sen ole sitä tarkoituskaan olla. Tämän tapaiset seikkailuelokuvat muistuttavat enemmän huvipuistolaitetta kuin varsinaista elokuvaa, ja Die Hard 4.0 tarjoaa ihan kelvollisen kyydin, kun sellaista sattuu kaipaamaan.

Finnkinon sivut

Suomenkielisessä Wikipediassa

Viralliset sivut

Ajatuksia

Tämän tapaisia seikkailuelokuvia on monasti syytetty väkivaltaan turruttamisesta. Pakko on myöntää, että elokuvaa katoessa ei tuntunut missään, kun jengiä lakosi kuin heinää. Mutta eipä sen ollut tarkoituskaan tuntua. Joissain muissa elokuvissa yhden ainoankin hahmon kuoleman voi olla kuin maailman loppu. Kaikki riippuu siitä, mitä tarinasta haetaan. Ja aivan loppujen lopuksi on muistettava, että elokuvien todellisuus ja oikea maailma eivät ole lähelläkään toisiaan. Elokuvien kauniit kuvat ja kliininen helppo kuolema eivät ole mitään verrattuna siihen mitä oikeasti tapahtuu.