Suomessa ei Transformerseja ole paljoa nähty, mutta moni nuori on USA:ssa kasvanut sarjaa katsoen, joten ei ole yllätys, että nyt kun erikoisefektit sen sallivat, kyseinen piirrossarja on poikinut live action -elokuvan.

Transformerit ovat älykkäitä ja kehittyneitä robotteja, jotka kykenevät ottamaan useita eri muotoja. Tavallisimmat kaksi muotoa ovat auto ja ihmismäinen robotti. He ovat jakautuneet kahteen joukkoon, joista toiset haluavat hallita maailmaa ja toiset taas puolustavat sitä. Seikkailu alkaa, kun transformerit saapuvat maahan etsimään salaperäistä Kuutiota, jonka sijainti on kätketty Sam Witwicky -nimisen teinipojan isoisän laseihin...

Elokuvan robottipuoli oli varsin näyttävää, mutta hahmot jäivät kovin yksipuolisiksi, kun lähestulkoon aina heidän ollessa kankaalla, he taistelivat joko keskenään tai armeijan kanssa. Taistelut olivat kyllä näyttäviä, mutta vähempikin olisi riittänyt, jos sen sijaan olisimme nähneet enemmän hahmokehittelyä. Samin ja hänen ihastuksensa suhteen tarina sen sijaan eteni paljon sujuvammin ja isot robotit jäivätkin jossain määrin teiniromanssin ja kasvutarinan jalkoihin. Pihin siitä, että romanssi ei synny koska pojalla on robottiauto, vaan koska poika oikeasti on kiva jätkä, sekä siitä, että ihastuksen kohde ei olekaan pelkästään koulun suosituin tyttö, vaan hänessäkin on persoonaa ja syvyyttä.

Kotisivut

IMDb:ssä

Lisätietoa Tranformerseistä The Transformers Archivessa