Kojak oli 70-luvun kovanahkainen New Yorkilainen etsivä, jonka seikkailut kuuluvat poliisisarjojen klassikoihin. Vanhaa sarjaa ei Suomessa tietääkseni olla koskaan esitetty, mutta pari vuotta sitten tehty päivitetty uusintakierros aloitti kulkunsa Suomen tv:ssä viikonloppuna.

Kojak on jatsista pitävä ja tikkukaramelleja imeskelevä poliisiluutnanti, jolla ei riitä myötätuntoa rikollisille, mutta jonka sydämessä on sijaa rikosten uhreille. Hän ei pelkää käyttää kovia otteita saadakseen rikolliset telkien taakse, silläkin uhalla, että kaikki eivät aina välitä hänen metodeistaan. Sarjan ensimmäisessä osassa Kojak jahtaa prostitutioita tappavaa sarjamurhaajaa, jonka uhreista kukaan muu ei tunnu välittävän.

Alkuperäistä sarjaa kun en ole koskaan nähnyt, en voi sanoa miten läheltä tämä uusi sarja sitä liippaa. Joka tapauksessa itse pidin sarjasta kyllä. Kojak on persoonallinen hahmo ja hänen suhteensa alaisiinsa ja ylempiinsä on kiinnostava ja monisyinen. Useimmissa poliisisarjoissa keskitytään myös poliisietsivien työhön ja heidän esimiehensä jäävät vähemmälle huomiolle. Niinpä on kiinnostavaa nähdä sarja, jonka päähahmo on ainakin teoriassa sidottu työpöytänsä ääreen, vaikkakaan Kojak ei näytä sen takana kovinkaan hyvin viihtyvän. :) Selkeästi keskivertoa parempi sarja tällä saralla, vaikka nähtäväksi jää mihin suuntaan laatu lähtee alun jälkeen.

IMDb:ssä