Vuosien 1984-1985  vaihteeseen sijoittuva elokuva kertoo pohjois-Britannialaisessa kaivoskaupungissa asuvasta Billysta. Hänen äitinsä on kuollut ja hänen isänsä ja veljensä ovat molemmat kaivosmiehiä ja mukana kaivosmiesten lakossa. Isä lähettää Billyn opettelemaan nyrkkeilyä, mutta poika tunteekin enemmän vetoa vieressä harjoittelevan balettiluokan joukkoon kuin nyrkkeilykehään...

Varsin rauhallisessa elokuvassa ei oikeastaan tapahdu paljoakaan...mikä onkin mainion draamaelokuvan tunnusmerkki. :) Tarina kertoo vakuuttavasti Billyn kamppailusta ympäristönsä ennakkoluuloja vastaan hänen seuratessaan omia unelmiaan isän ja veljen kielteisestä asenteesta huolimatta tukenaan äidin paikan ottanut tanssinopettaja ja paras ystävä. Matkan varrella Billy kasvaa jonkin verran ja oppii paljon uutta. Elokuvassa käytetään erinomaisesti niin tanssia kuin musiikkiakin Billyn tunteiden ja ihmissuhteiden ilmaisemiseksi, sillä loppujen lopuksi elokuvassa ei juuri puhuta.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on siis todella katsomisen arvoinen elokuva niille, jotka pitävät draamasta ainaisen actionin vastapainona.

Viralliset sivut

Suomenkielisessä Wikipediassa

IMDb:ssa

Ajatuksia

Pakko vielä sanoa se, että olen aivan lääpälläni myös näyttelijöiden murteeseen. :)