Wolf's Rain sijoittuu dystopiseen kuolevaan maailmaan, jossa sudet ovat kuolleet sukupuuttoon. Tai niin ainakin ihmiset uskovat. Todellisuudessa sudet ovat kätkeneet itsensä ihmisten joukkoon. Legendan mukaan Hana no Musume eli Kukkaisneito tulee johdattamaan sudet Paratiisiin, joka on vain heitä varten. Wolf's Rain seuraa neljän suden, Kiban, Higen, Tsumen ja Toboen, matkaa, kun he etsivät Paratiisia.

Wolf's Rain on niitä sarjoja, joista ei millään pahaa sanottavaa. Animaatio on erinnomaista, musiikki lumoavan Yoko Kannon käsialaa, tarina erinomainen... Kyseessä ei ole vain seikkailu, vaikka mukaan mahtuukin myös jännitettävää, sillä hahmot kehittyvät sarjan edetessä paljonkin. Viimeiset OVA-jaksot istuin kyyneleet silmissä, mikä on aina hyvän tarinan merkki. Vaikkakin vakava, tarina ei ole liian raskas, vaan se etenee ajoittain verkkaisemmin, jotta katsojakin ehtii mukaan.

Musiikki on yksi tärkeä osa sarjaa ja kuten aina, Yoko Kannon sävellykset ovat vähintäänkin kiehtovia. Alku- ja loppumusiikit jaksaa kuunnella joka jaksosta, ja 26:n jakson loppumusiikki, Tell Me What the Rain Knows, on yksi lempilauluistani, piste. Kanno osaa erinomaisella tavalla käyttää musiikkia luomaan sopivaa tunnelmaa ja tunteita tarinaan nähden, joka vain lisää tarinan monipuolisuutta.

Sarja koostuu virallisesti 26 jaksosta sekä 4 jakson OVAsta, mutta itse asiassa seassa on neljä täysin turhaa täytejaksoa, joissa käydään läpi ensimmäisten 14 jakson tapahtumia eri hahmojen näkökulmasta, joten varsinaisia tarinajaksoja on se 26. Nämä neljä jaksoa olivatkin ainoa valittamisen aihe koko sarjassa, ne kun rikkoivat tarinan rytmin totaalisesti.

Wikipediassa

IMDb:ssä