Karas on kuusi-osainen OVA, joka sijoittuu (lähi)tulevaisuuden Tokioon. Myyttiset otukset, kuten kappat (luonteeltaan hiisin tyylinen vesidemoni...), elelevät kaikessa hiljaisuudessa ihmisten rinnalla heidän huomaamattaan, mutta tasapaino on järkkymässä. Yurine, joka on monissa hahmoissaan tämän tasapainon vartija yhdessä soturinsa Karasin kanssa, taistee Ekoa vastaan. Eko on entinen Karas, joka päätti varastaa Karasin voimat ja hallita niillä maailmaa. Mutta kumpi mahtaa voittaa..?

Karas the Prophecy kattaa sarjan kolme ensimmäistä osaa.

Karas on kaikin puolin taidolla tehty tarina. Hahmot ovat monisyisiä ja persoonallisia aina sivuhahmoja myöten ja tarinassa on paljon ajatusta sekä sivujuonteita. Vaikka aciona löytyykin, kyseessä ei ole pelkkää taistelusta toiseen juoksemista. Varsinkin perinteinen animaatio on todella korkealaatuista ja kaunista katsottavaa. Taistelukohtauksissa käytetty CG on myös ihan hyvin tehtyä, mutta siirtymä perinteisestä käsin maalatusta animaatiosta CG:n ei aina toimi ongelmitta.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on erittäin hyvin tehty teos, josta harmittamaan jäi eniten se, että loppu uupuu yhä, niitä kun ei olla vielä edes julkaistu länsimaissa, vaikka sarja onkin jo pari vuotta vanha. Onneksi ne ovat pian tulossa. :)

Kotisivut

Wikipediassa

Anime News Networkillä