Vuonna 1982 valmistunut Waltarin satuun perustuva elokuva oli muksuna mielestäni aivan ihana, joten kun äkkäsin sen ilmestyneen DVD:lle, niin tietenkin se piti heti miten ostaa. :) Katsomiselämys oli sekä aikamoinen nostalgiatrippi että vallan mainio muutenkin. Mieleen palasi moni lapsuuden muisto, mutta myös moni juttu itse elokuvasta, joka ei ollut lapselle juuri auennut, oli aivan uudella tavalla selvä näin aikuisen näkökulmasta.

Tarina itsessään kertoo kuninkaasta, joka suree kuningattarensa kuolemaa niin, että sulkee sydämensä piiloon arkkuun. Kuusitoista vuotta myöhemmin hänen tyttärensä tajuaa, ettei isä ole onnellinen, ja alkaa itkeä itkemästään päästyään, kunnes kuninkaan ei auta muu kuin julistaa, että ken hänet pystyy onnelliseksi tekemään, saa prinsessan ja puoli valtakuntaa. Tällöin kuvaan astuvat nukkavieru Prinssi, Mies Väkevä, Mies Ovela ja Mies Vihainen, tarinan sankarit.

Tarina itsessään leikittelee perinteisten satujen teemoilla niitä kuitenkaan rikkomatta. Samalla tarinassa on pinnan alla teema, joka pätee yhä: kiireinen elämä saa monet unohtamaan, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Kuningas jolla ei ollut sydäntä on hauska satu niin lapsille kuin aikuisillekin.

IMDbssä

Lisää tietoa