Kirjoitin jonkin aikaa sitten David Twohyn elokuvasta Pitch Black. Pitch Black on Alien-tyyppinen avaruusseikkailu, jossa joukko rahtia ja matkustajia kuljettava avaruusalus putoaa planeetalle, joka osoittautuu luultua vaarallisemmaksi. Elokuvan kiinnostavin hahmo oli Richard B. Riddick, vankikarkusi, jota palkkametsästäjä Johns oli kuljettamassa takaisin vankilaan.

Pitch Blackiä seurasi The Chronicles of Riddick. Tämä ei jatkakaan enää avaruuskauhulla, vaan viisi vuotta Pitch Blackin jälkeen sijoittuva tarina on ennemminkin Star Warsin tyylinen avaruusfantasiaeepos. Riddick ei enää olekaan "vain" karannut rikollinen, vaan melkein yli-inhimillinen furyan-rodun edustaja, jonka on ennustettu kaatavan negromongereiden planeettoja tuhoavan valtakunnan.

Eli ensimmäisellä ja toisella elokuvalla ei oikeastaan ole paljoakaan muuta tekemistä toistensa kanssa kuin Riddickin hahmo. :) Ja toinen elokuva pysyykin pystyssä lähinnä vain Riddickin takia. Juoneltaan elokuvan tapahtumat voi arvata ennalta helposti, jos on nähnyt ja/tai lukenut edes vähäsen fantasia-tarinoita. Scifiksi en missään nimessä menisi tätä elokuvaa sanomaan, sillä tieteillä ei ole paljoakaan tekemistä elokuvan tapahtumien ja laitteiden kanssa. Ensimmäisessä elokuvassa sentään yritettiin pysyä edes suurinpiirtein tieteen rajojen sisäpuolella...

Kaiken kaikkiaan siis The Chronicles of Riddick sisälsi paikoittain ihan hauskoja repliikkejä Riddickiltä ja hyvin koreokrafattuja taistelukohtauksia, mutta muuten siitä ei jäänyt mieleen paljoakaan.

IMDb:ssä

Viralliset sivut

Wikipediassa